Острицька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Кримінальна відповідальність за ухилення від сплати аліментів на утримання дітей

Дата: 26.06.2023 16:29
Кількість переглядів: 44

Кримінальна відповідальність за ухилення від сплати аліментів на утримання дітей.

Прокурорами Герцаївського відділу Чернівецької  окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт за фактом злісного ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів) (ч. 1 ст. 164 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець  одного із сіл Острицької ОТГ Чернівецького району не виконував судове рішення щодо виплати аліментів на 4 неповнолітніх дітей, будучи працездатним, заходів щодо свого працевлаштування не вживав, отримуючи дохід від тимчасових заробітків по найму, будь-якої допомоги дітям не надавав, матеріально їм не допомагав, матеріальним становищем не цікавився, тим самим злісно ухилявся від сплати встановлених судовим рішенням аліментів на утримання дітей, що призвело до утворення заборгованості  понад 120 тис гривень.

Довідково: за вчинення кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 164 КК України передбачено покарання у вигляді громадських робіт на строк від вісімнадцяти до ста двадцяти годин або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь