Острицька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Надходження ЄСВ від буковинських платників склали 4,9 мільярди гривень

Дата: 09.12.2022 17:03
Кількість переглядів: 208

Надходження ЄСВ від буковинських платників склали 4,9 мільярди гривень

Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. Упродовж одинадцяти місяців 2022 року надходження до державних цільових фондів склали 4 млрд 876,8 млн гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження ЄСВ зросли  на 1млрд 231,0 млн гривень, або на 33,8 відсотків.

Індикативний показник виконано на 113,1 відсотків, додаткові надходження склали 564,8 млн гривень.

Найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень єдиного внеску, а це  66,8 відсотків, займає єдиний внесок нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, сума внеску склала 3 млрд 256,5 млн гривень. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців склав 1млрд 305,8 млн гривень. Від фізосіб - підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність державні цільові фонди отримали 307,5 млн гривень. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення батьків-вихователів та добровільна участь у пенсійному страхуванні склали 6,9 млн гривень.

Віталій Шпак закликав платників, чий бізнес працює, по можливості сплачувати єдиний соціальний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та безперебійну виплату під час воєнного стану обов’язкових соціальних платежів. Зокрема, пенсій, державних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства, «пакунок малюка» й інші.

Також посадовець нагадав, що з 1 жовтня 2022 року – місячний мінімальний страховий внесок з ЄСВ становить 1474 грн.

 

Продовжити термін дії електронних ключів можна дистанційно

Податківці Буковини закликають підприємців перевірити дійсність своїх електронних ключів до початку деклараційної кампанії - 2022, для того щоб мати змогу подати декларації не витрачаючи свій час, а в електронному вигляді.

Також у відомстві інформують, що в умовах дії воєнного стану програмно-технічний комплекс Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС працює і надає відповідні послуги клієнтам. При Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області сектор реєстрації користувачів знаходиться за адресою  (м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов., каб. 110).

Крім того, з 23 березня 2022 року, Надавачем запроваджено сервіс автоматичного формування нових сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

За допомогою сервісу повторного формування сертифікатів за електронним запитом кожен користувач має змогу самостійно, у режимі 24/7, а головне – дистанційно, протягом 2 – 3 хвилин отримати новий сертифікат, який матиме строк чинності до 2 років.

Все про отримання електронних довірчих послуг за посиланням: https://acskidd.gov.ua/

 

Алгоритм дій: Про зміну прізвища та місця реєстрації необхідно повідомити податкову (заява за ф. № 5ДР)

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що відповідно до п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу України та п. 1 розд. IХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 із змінами та доповненнями (далі – Положення № 822) фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів (далі – податкові органи) відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви про внесення змін до Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків за формою № 5ДР (далі – Заява за ф. № 5ДР) (додаток 12 до Положення № 822).

Заява за ф. № 5ДР фізичною особою подається особисто або через представника до податкового органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до податкового органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого податкового органу.

При цьому, у разі подання Заяви за ф. № 5ДР через представника, необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу такого представника, та документ, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопію (з чітким зображенням), а також довіреність, засвідчену у нотаріальному порядку, на проведення процедури зміни даних щодо фізичної особи у Державному реєстрі (після пред’явлення повертається) та її копії. Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних (пп. 2, 3 розд. IХ Положення № 822).

 Якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, особа пред’являє: довідку про внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру (далі – Реєстр) та видані документи, що складається у формі витягу з Реєстру; довідку про реєстрацію місця проживання/перебування особи, видану органом реєстрації, якщо після формування витягу з Реєстру змінилися дані щодо місця проживання особи; довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або довідку, що підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї (за наявності таких документів) (пп. 3 п. 3 розд. ІІІ Положення № 822).

 Внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання фізичною особою заяви за ф. № 5ДР до податкового органу за своєю податковою адресою (місцем проживання). У разі звернення до будь-якого податкового органу строк внесення змін до Державного реєстру може бути продовжено до п’яти робочих днів (п. 4 розд. IХ Положення № 822). Згідно з п. 5 розд. IХ Положення № 822 у разі виявлення недостовірних даних або помилок у поданій заяві за ф. № 5ДР фізичній особі може бути відмовлено у внесенні змін та/або видачі документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь