Острицька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

опорні заклади

Дата: 24.05.2021 14:15
Кількість переглядів: 223

https://rada.info/upload/users_files/04418417/23011b3a9ec00a7fba2bbe80b607fa0a.pptx

 

Станом на сьогодні на території Острицької сільської ради функціонують 8 закладів загальної середньої освіти, з них:

1 опорний заклад – ОЗ Великобудський НВК,

2 заклади І – ІІІ ступеня – Горбівська та Острицька ЗОШ І – ІІІ ст.,

1 заклад І ступеня – Маморницька ЗОШ І ст.,

4 НВК – Луковецький НВК І-ІІ рівня, Маморницький Вама НВК І-ІІ рівня, Годинівський НВК І-ІІІ рівня та Острицький НВК І рівня.

Наповнюваність класів закладів освіти громади складає 15,0 (найоптимальніша наповнюваність класів у Горбівській ЗОШ І-ІІІ ст. – близько 22 учнів, у середньому близько 16 учнів, найменша наповнюваність у Луковецькому НВК – 6,6 учнів.

Вартість утримання однієї дитини:

заклад

субвенційні

Місцевий бюджет

Острицька ЗОШ І-ІІІ ст.

17260

4044

Острицький НВК

23545

14420

Маморницький Вама НВК

28048

6319

Маморницька ЗОШ І ст.

24092

4009

Горбівська ЗОШ І – ІІІ ст.

15630

2832

Годинівський НВК

21261

11098

Луковецький НВК

43972

13622

ОЗ Великобудський НВК

25738

5897

 

Кількість учнів на одного вчителя складає 6 дітей.

Значна видаткова частина бюджету громади видаткова частина бюджету громади використовується на забезпечення надання освітніх послуг. Школи з нижчою фактичною наповнюваністю  є найбільш  затратними комунальними установами (наприклад: Маморницька ЗОШ І ст. з наповненістю 7,5; Луковецький НВК 6,6;  Маморницький Вама НВК – 11,3)

  Голова сільської ради встановив, що витрати на утримання повинні бути приведені у відповідність з бюджетними асигнуваннями. Заходи з оптимізації шкільної мережі плануються з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, забезпечення рівного доступу осіб, у тому числі з особливими освітніми потребами, до якісної освіти.

   Відповідно до освітніх потреб населення та соціально-економічних умов Острицької територіальної громади розпочався процес оптимізації закладів загальної середньої освіти, результатом якого є створення опорних  закладів, їх філій та гімназії. З метою проведення оптимізації мережі закладів освіти створено робочу групу(розпорядження сільського голови  від 5 квітня 2021 року №62-ОД). Неодноразово обговорено та схвалено план заходів з оптимізації мережі, реорганізації шкіл. Проведено наради з керівниками за  участі представників Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації.

     Розпочато громадське обговорення перспективи розвитку Годинівського НВК, Маморницького Вама НВК, Острицької та Горбівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Протоколи громадських слухань додається).

     Наступний крок – врахування думки громадськості щодо оптимізації закладів загальної середньої освіти Острицької територіальної громади. У зв’язку із запровадженням в Україні карантинних заходів через загрозу поширення коронавірусу та з метою недопущення пандемії COVID-19 громадські слухання проводяться в іншому режимі. Гуманітарний відділ освіти, культури, молоді та спорту Острицької сільської ради пропонує ознайомитися із проєктом створення опорних закладів освіти та їх філій у громаді та підтримати зазначені шляхи оптимізації мережі ЗЗСО, на які будуть першочергово спрямовуватися  кошти,  виділені  в рамках фінансової підтримки опорної школи (обладнання навчальних кабінетів фізики, хімії, біології, ІТ, підвищення кваліфікації вчителів, інвестиція шкільних бібліотек, позашкільна діяльність, обладнання для здійснення навчального процесу, спортивне обладнання тощо).

     Отож, ЗАПРОШУЄМО ЖИТЕЛІВ ОСТРИЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ до широкого громадського обговорення питань щодо оптимізації мережі ЗЗСО та просимо надсилати свої пропозиції та зауваження на адресу  osvitaostritaotg@i.ua до 28 травня 2021 року включно. Просимо висловлювати свої думки аргументовано, чітко, в доступній толерантній формі.

   ДЛЯ НАС ДУЖЕ ВАЖЛИВА ДУМКА КОЖНОГО З ВАС! Після завершення терміну подачі пропозицій та зауважень результати будуть оприлюднені та узагальнені на офіційному сайті  Острицької сільської ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь