Острицька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

 Із встановленням та утриманням на території Чернівецької області теплої погоди збільшується ризик виникнення пожеж через спалювання сухої трави.

Дата: 21.03.2020 23:57
Кількість переглядів: 131

 Із встановленням та утриманням на території Чернівецької області теплої погоди збільшується ризик виникнення пожеж через спалювання сухої трави. Це зумовлюється також тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюють листя чи суху траву. Як свідчить досвід попередніх років, загорання сухої трави здебільшого виникає через людський фактор. Лише за минулу добу рятувальники ліквідували 16 пожеж на відкритій території, суха трава горіла в різних районах області. Загалом з початку року таких пожеж сталося 155.

      Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок часу набирають великих розмірів. У безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км/год, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів. При цьому, для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття.

   

          Керівництво Герцаївськго РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців краю з проханням дотримувФото без описуатися основних правил пожежної безпеки

-         будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

 

-         не залишайте без нагляду розпалене багаття;

 

-         не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

 

-         не спалюйте суху траву;

 

Отже, основні заходи пожежної без­пеки нескладні і не вимагають ніяких матеріальних витрат, але їх своєчасне й ре­тельне виконання дозволить вберегтися від біди, і тим самим уберегти себе та своїх рідних від негативних наслідків Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь