Острицька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Тиждень права в Луковецькому НВК.

Дата: 18.12.2019 21:38
Кількість переглядів: 170

      В рамках проведення тижня  були проведені заходи,  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини  дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій.

Для  учнів 1-9 класів було проведено конкурс малюнків на тему:  « Що ми знаємо про свої права ». Була оформлена  книжкова виставка «Людина і Закон».  Учні ознайомились  з  правовою літературою.

Фото без описуФото без опису

 Для учнів  7 – 9 класів була  проведена вікторина за круглим столом «Вчимося жити в правовій державі».  Під час спілкування діти  обговорили  основні статті конвенції про права дитини, а також повідомили чим їх можна доповнити. Вчитель правознавства Цопа П.М. наголосив, що права нерозривно пов’язані з обов’язками, і що ми всі повинні робити такі вчинки, щоб не зашкодити собі, родині та оточуючим та державі.

Фото без описуФото без опису

    Протягом тижня по класах були проведені години спілкування на правову тематику: Виховні години:«Єдність прав і обов’язків»(3кл.10.12).; «Права та обов’язки кожного з нас»(11.12 соціальний педагог); «Захист прав людей у нашій державі»(5клас 12.12).Не маючи достатнього життєвого досвіду, підлітки іноді опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати людину від фатальної помилки може тільки знання законів. Під час годин спілкування учні знайшли відповіді на питання, які їх хвилювали.    

У 5-9 класів Цопа П.М, провів  лекцію  «Конвенція ООН про права дитини», ознайомив учнів з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження. Учні  усвідомили, щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

Фото без описуФото без опису       Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведених заходів був достатньо високим, що дало змогу розвивати  творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь