Острицька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

мовний табір в Острицькій ЗОШ І-ІІІ ст.

Дата: 16.06.2019 21:03
Кількість переглядів: 209

Володіння англійською мовою та  українською мовою є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції. Одним із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей мов є створення літніх мовних таборів. Такий табір покликаний спонукати школярів практично застосовувати знання з іноземних мов, отримані протягом навчального року.

Протягом двох тижнів, на виконання наказу від 20.05.2019 р. № 44 по школі, з 3.06 по 14.06  учні  5-8 класів Острицької  ЗОШ І-ІІІ ст. мали чудову змогу насолодитись безтурботним літнім відпочинком та водночас весело  провести  час з друзями, спробувавши себе у ролі справжнісіньких англо- європейців. Мовний табір   «Rainbow» складався з двох загонів, очолювали вчителі – Сопрович Ж.В , Гіба Г.В , Тодерян А.І, Кібак А.Г.

Метою роботи мовного табору  було розширення кругозору школярів, ознайомлення з загальними відомостями за темою проекту.   Щодня проводилися заходи з узагальнення  та систематизації знань учнів. Основне завдання, яке поставили вчителі перед початком роботи табору: виховання культури спілкування, висловлення власних думок та поглядів , розвиток та розкриття творчих здібностей школярів, спонукання до саморозвитку та самовдосконалення. Вчителі  обирали різні форми занять для забезпечення учнів знаннями з тем, які надалі будуть для них корисними в школі та у випадку  спілкування поза межами. Протягом  10 робочих днів мовного табору була проведена наступна робота:

 

Виконання плану роботи літнього мовного табору:

1-й день:

Відбулося відкриття табору та  об’єднання учнів  в загони. Школярі обрали назви своїх команд, придумали девізи, власну символіку. Складання розповіді про друга. Школярі організували проведення ранкової зарядки.

Фото без описуФото без опису

2-й день:

Конкурс малюнків на асфальті. Проведено вікторину: Подорож океаном української мови. Анкетування: «Твої плани на зміну». Учні на папері зобразили канікули своєї мрії, поділились своїми побажаннями один з одним, склали діалоги за темою проекту.

Фото без описуФото без опису

3-й день:

Привітання з учнями. Відбулася бесіда про настрій дітей. Учні переглядали відео. Проведено вікторину: «Велика Британія». Монологічне мовлення та складання розповіді «I LovеNature». Прогулянка по шкільній території.

Фото без описуФото без опису

4-й день:

Проведено караоке : Український віночок. Перегляд мультфільмів та лінгвістичні заняття. Конкурс читців. Також переглядали  презентації про життя і творчість Ліни Костенко. Підготовка театральної постановки.

Фото без опису

5-й день:

         Проведення ранкової зарядки. Обговорювали цікаву інформацію про Україну. Мовний пінг-понг (запитання — відповідь). Підготовка до гри-мандрівки. Конкурс малюнків " Україна очима дітей".

Фото без опису

6-й день:

Це був незабутній день для дітей. Екскурсія до Чернівецького краєзнавчого музею та національного університету.

Фото без описуФото без опису

7-й день:

Конкурс юних філологів. Українські народні ігри на свіжому повітрі. Конкурсна танцювальна програма.

 

 

 

 

8-й день:

Цей день ми присвятили спортивним іграм та спорту. З дітьми  проведено Інтелектуальну гру – змагання «Sport and Мe», що дало можливість дітям продемонструвати свої вподобання у різних видах спорту та дізнатись більше про своїх друзів по табору. Також проведено гру «Fast Ball», яка активізувала мовний потенціал дітей. Спортивна естафета виявила найспритніших. По завершенню гри проведено  конкурс мініатюру (міміка)

Фото без описуФото без описуФото без опису

9-й день:

Підготовка до закриття табірної зміни. Репетиція театральної постановки. Анкетування: Чого ти навчився в таборі?

10-й день:

         День прощання з табором (the Day of Farewell) «We dont say goodbye, we say» « See you soon». На загальній лінійці було підведено підсумки роботи табору, найактивніших учнів нагороджено грамотами та цікавими подарунками.

Фото без опису

Підводячи підсумки, можна сказати, що мети , заради якої було відкрито мовний табір, досягнуто.  Школярі проводили дозвілля весело, розширювали світогляд, практикувалися у спілкуванні. Учні змогли реалізувати себе також в творчих завданнях.

Участь наших учнів у літньому мовному таборі має позитивні результати вже другий рік. Такий висновок можна зробити на підставі проведеного опитування учасників мовного табору. Діти висловили бажання продовжувати практику мовних таборів щороку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь