Острицька громада

Чернівецька область, Чернівецький район

Вишиванка - національна святиня

Дата: 16.05.2019 22:11
Кількість переглядів: 197

16 травня Україна святкувала Всесвітній день вишиванки. Це свято покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігатиспоконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 
Завжди найкращим оберегом була вишита сорочка і взагалі вишивання – це давнє заняття людей в Україні, йому тисячі років! Люди вишивали чарівні рушники, які дарували потім своїм дітям у далеку й щасливу дорогу. На барвистих вишитих рушниках підносять дорогим гостям хліб, як найбільшу й найдорожчу святиню, бо хліб – це саме життя. Прикрашали рушниками домівку й вони оберігали її від злих духів; вивішували рушники над образами та над світлинами дорогих людей; над вікнами та над дверима, щоб у хаті панували мир і злагода, затишок і спокій.
У цей день працівники Горбівської сільської бібліотеки разом з 4-Б класом (вчителька Аштефкулес Н.Д.) провели виховний захід, спрямований на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з легендою та з традиціями створення і носіння вишиванок. Для дітей було організовано виставку на тему «Вишиванка - національна святиня» та були представлені тематичні пісні під якими діти водили дружні хороводи.
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь